Toiminta

Jumalanpalvelukset

Koko seurakunnan jumalanpalvelukset ovat tärkeitä seurakunnan yhteisen näyn rakentamisen kannalta. Kattava Raamatunmukainen opetus varmistaa, että yhteinen suunta ja päämäärä on koko seurakunnan tiedossa.

Säännöllinen osallistuminen jumalanpalveluksiin innostaa ja rohkaisee Jeesuksen kokosydämiseen seuraamiseen ja syvempään seurakuntayhteyteen.

Sunnuntaisin klo 11.00 alkavat jumalanpalveluksemme ovat kaikille avoimia tilaisuuksia. Niiden ytimen muodostavat saarna, musiikki ja rukous. Musiikki vaihtelee monipuolisesti nuorekkaista ylistysrytmeistä perinteiseen yhteis- ja kuorolauluun. Jumalanpalvelusten lopussa tarjoamme rukousapua sitä haluaville.

Ehtoollista vietämme säännöllisesti joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.
Tilaisuudet tulkataan tarvittaessa englanniksi.

Aikakeidas – Kirjamyymälä

AVOINNA: Tilaisuuksien yhteydessä sunnuntaisin klo 11.00
Raamatut, kristillinen kirjallisuus, lahjakortit, adressit, CD:t, DVD:t ym.

Tervetuloa tutustumaan!

Kirjamyyntimme tarjoaa monipuolista hengellistä luettavaa kaikenikäisten tarpeet huomioiden. Valikoimista löytyvät adressit, kortit, äänitteet, kirjat ym. mediatuotteet.

JNS | YOUTH

Me rakastetaan nuoria! Unelmamme on, että koko Joensuun nuoret ja nuoret aikuiset saisivat tuntea Jeesuksen. Nuortentyössä haluamme tavoittaa tätä kaupunkia ennakkoluulottomasti ja rohkaista aitoon, syvään yhteyteen Jumalan kanssa. Rakastaako Jumala minua? Onko Jumalalla minulle suunnitelma? Kuulunko johonkin?

Seuraa nuorten tiedotusta:

W-työn tavoitteena on kertoa Jumalasta siten kuten Raamattu opettaa ja nuorille ymmärrettävällä tavalla, ihmisläheisesti ja kohdata toisia nuoria rennossa ilmapiirissä. W-illat pidetään pääsääntöisesti kirkolla joka toinen perjantai unohtamatta musiikkia, pelailua ja muuta mielekästä toimintaa. W-työ on suunnattu 6–9-luokkalaisille. Tule mukaan rohkeasti omana itsenäsi!

15–30-vuotiaille suunnatuissa JNS | illoissa syvennymme evankeliumin ja käytännönläheisen opetuksen äärelle. Tutkimme Raamattua, kohtaamme kahvin äärellä, ja jaamme suuret ja pienet unelmat nuoren seurakuntaperheen kesken. Meillä on vahva näky ihmisen kokonaisvaltaisesta kohtaamisesta ja tavoitteenamme on saada jokainen halukas nuori omaan pienryhmään (soluun), jossa uskon asioiden tutkiminen ja elämän jakaminen on turvallista ja luontevaa. JNS | illat pidetään pääsääntöisesti lauantaisin.

Solutyö

Mikä on solu seurakunnassa?

Solut ovat pienryhmiä, jotka koostuvat ihmisistä, joita yhdistää yhteinen usko Jeesukseen tai kiinnostus hengellisiin asioihin. Kussakin solussa on 4-10 jäsentä ja ryhmää johtaa koulutettu, seurakunnan valtuuttama solunjohtaja. Solut kokoontuvat 1-2 viikon välein.

Miksi solu on tärkeä?

Lähetystyö / Kansainvälinen työ

Diakonia

Palvelua täydestä sydämestä

Seurakuntamme diakonia- eli palvelutyö perustuu siihen, että olemme kokeneet Jumalan rakkauden elämässämme. Jumalan rakkaus vaikuttaa meissä halun auttaa ja huolehtia lähimmäisistämme. Raamattu kehottaa pitämään huolta leskistä, köyhistä ja vangeista (Apt. 6:1-3; 1. Tim. 5:16; Jaak. 1:27, Gal 2:10: Heb 13:3). Diakoniatyö on kristillistä palvelusta; ihmisen kohtaamista iloissa ja suruissa. Tavoitteena on kokonaisvaltainen ihmisen kohtaaminen.

Merkittävä palvelun muoto on viikoittainen ruokajakelu, joka tavoittaa suuren määrän tarpeessa olevia ihmisiä. Palveluseurakunnan toiminta pitää sisällään myös vierailuja vanhusten ja sairaiden luona. Vierailujen yhteydessä viedään  äänitteitä jumalanpalveluksista ja vietetään ehtoollista. Muistamme myös ikääntyneitä seurakuntalaisia, kun he täyttävät vuosia.

Palveluseurakunnan toimintaa johtaa diakoniatiimi. Yleisen pappeuden periaatteen mukaan jokainen seurakuntalainen voi osallistua palvelutyöhän omalla panoksellaan. Annettu apu voi olla hengellistä, henkistä, ja aineellista.

Kaikille tarvitseville jaamme elintarvikkeita joka perjantai klo 11.30-12.15. Työssä on mukana kymmeniä seurakuntamme ihmisiä sinua varten, joka elät taloudellisten haasteiden keskellä.

Jeesus itse antoi esimerkin jakamalla viisi leipää ja kaksi kalaa tuhansile ihmisille.

Meidän rukous on, että jaettu, hyvä ruoka voisi tuoda iloa ja helpotustamahdollisimman monen ihmisen arkeen.

Jaettava ruoka on tarkoitettu työttömille, yksinhuoltajille, opiskelijoille, eläkeläisille ja muille taloudellista apua tarvitseville.

Uskomme, että, Jumala voi sinua siunata niin, että taloudellinen tilanteesi helpottuu.

Lisätietoa ruokapalvelun toiminnasta antaa Aila Tiilikka, p. 050 345 5970.

Pidätämme oikeuden tarkistaa ruoka-avun hakijoiden henkilöllisyyden. Varaa mukaan KELA-kortti tai muu henkilötodistus.

Lapsityö

Lapsityö on tärkeä osa seurakuntamme toimintaa. Seurakuntamme lapsityö haluaa olla tukemassa kotien hengellistä kasvatustehtävää. Lapsityömme koostuu erilaisista toimintamuodoista. Seurakunnassamme on viikoittaista toimintaa: pyhäkoulu, raamis, lastenkuoro ja muutamalla alakoululla kärrykerhot. Sitten meillä on lasten talvi- ja kesäleirit, perhesunnuntait ja erilaiset lastentapahtumat. Tervetuloa tutustumaan seurakuntamme lapsityöhön.

Sallikaa lasten tulla minun luokseni älkääkä estäkö heitä, sillä heidän kaltaisensa on Jumalan valtakunta. -Jeesus-

Lapsityön yhteyshenkilönä toimii Airi Niemelä, puh. 045 195 5009.

Pyhäkoulu on tarkoitettu 3-7-vuotiaille. Alle kolmevuotiaat tulevat huoltajan kanssa. Tavoitteena on, että lapset tutustuvat Raamatun keskeisiin sisältöihin kertomuksien, pelien, leikkien, keskustelujen ja askartelujen kautta ja rakentavat näin vähitellen omaa suhdettaan Jeesukseen henkilökohtaisena Vapahtajana. Pyhäkoulussa haluamme luoda turvallisen ja välittävän ilmapiirin. Pyhäkoulu kokoontuu joka sunnuntai noin klo 11.30 alkaen päiväkokouksen loppuun asti alakerran pyhäkoulutilassa (pitkän käytävän päässä vasemmalla). Vanhemmat vievät ja hakevat lapset pyhäkoulusta.

Raamis on 7-11-vuotiaiden oma jumalanpalvelus. Raamiksessa on raamatunopetus, ja rukous. Sitten siellä voi olla pelejä, leikkejä, askartelua, mitä nyt raamiksen vetäjät keksivät. Raamis kokoontuu sunnuntaisin noin klo 11.30-12.30 kirkon alakerrassa. Kaikki alakouluikäiset lapset ovat tervetulleita raamiksiin!  

Lapsikuoro harjoittelee Sanna Kaaren johdolla Helluntaikirkon pääsalissa keskiviikkoisin klo 18.00-18.45. Kuoro on tarkoitettu kaikille lapsille 4-vuotiaista ylöspäin. Erillistä ilmoittautumista ei tarvitse tehdä, riittää kun tulee paikalle. Tervetuloa mukaan!

(Lapsikuoro on toistaiseksi tauolla. Harjoitusten alkamisajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin.)

Seurakunta järjestää kerhotoimintaa myös muutamalla koululla Joensuussa. Kärrykerho koostuu raamattutuokiosta, peleistä, leikeistä ja välipalasta. Kärrykerhot halutaan viedä lasten luo heidän asuinalueelleen.

Kärrykerhojen yhteyshenkilönä toimii Terttu Hiltunen 0400359646

Ympäristötyö

Joensuun Helluntaiseurakunnan toiminta ei ole keskittynyt vain Joensuun kaupunkiin, vaan lähiympäristöstä löytyy myös rukouspiirejä. Rukouspiirit palvelevat etenkin kauempana Joensuun ydinkeskustasta asuvia. Yhteensä rukouspiirejä on neljä.

 

Liperi

Pyhäselkä

Rääkkylä

Uimaharju